ЗА „ДОН ПАСКУАЛЕ“ С ЛЮБОВ

 

Илина Михайлова - Норина
Моята героиня, ако трябва да избира между това да живее с богат съпруг или да бъде бедна, но влюбена, определено иска да вземе положителните неща и от двете възможности. Но все пак любовта остава най-важна. Когато един човек обича и е обичан, той няма как да не бъде успешен. Партията на Норина ми е много любима. С тази роля преди години спечелих конкурс в Лаго ди Комо, в който наградата беше ангажимент за ролята и тогава обиколих цяла Италия с Норина. Трябва да кажа, че с годините усещам, че я интерпретирам по различен начин. Може би заради опита, а и заради това, че се чувствам все по-удобно на сцената в тази продукция на режисьорката Сребрина Соколова и маестро Светослав Борисов, с когото сме завършили Музикалното училище във Варна.
В „Дон Паскуале“ намерихме много сладки, закачливи неща, които могат да се припознаят в нашия модерен свят. Норина е прекрасна млада дама, която има нужда да се забавлява и да забрави житейските проблеми. Още в самото начало, когато я виждаме в една вана, с книга в ръка, да си играе с балончета, става ясно колко забавен персонаж е тя. Постановката представлява един хубав микс между класическото и сегашното време с много комични ситуации. Зрителите ще ги открият в дуета между Дон Паскуале и д-р Малатеста, когато двамата влизат в градината да търсят влюбените Норина и Ернесто и на още много други места.  

Евгений Станимиров – Дон Паскуале
Гласът и физиката ми предполагат по-възрастни герои, но не мисля, че съм млад за ролята на Дон Паскуале, защото така или иначе се доближавам до неговата възраст . Все пак да изпълнявам ролята на по-възрастен мъж е предизвикателство. Във вокално отношение партията е много интересна и трудна. Стараем се, както каза и маестрото, да търсим добрата граница, за да избегнем бутафорията и да изградим една наистина хубава комедия.

TOP