Конкурси и обяви

МЮЗИКЪЛЪТ "ГОЛЯМ" С ПРЕМИЕРА НА 24, ВМЕСТО НА 11 ОКТОМВРИ

Премиерата на мюзикъла „Голям“ на Варненската детско-юношеска опера, планирана за 11 октомври, се измества, по технически причини, на 24 октомври 2022. Закупените билети важат без презаверка.

Мюзикълът „ГОЛЯМ“ е композиран от Дейвид Шиър, либрето Джон Вайдман, текст на песните Ричард Малтби-Младши, въз основа на филма на Twentieth Century Fox "Голям" със сценаристи Гари Рос и Ан Спилбърг. Първоначално мюзикълът е поставен на Бродуей от Джеймс Б. Фрайдберг, Кенет Фелд, Марк Лорънс и Кенет Д. Грийнблат, в партньорство с Fao Schwarz - Пето Авеню.

Варненската премиера на "Голям" се реализира по договаряне с Музикален театър "Интернационал". Диригент постановчик Ганчо Ганчев, режисьор постановчик Димитър Ялнъзов, хормайстор и корепетитор Миглена Шишева, хореограф Станислава Томова – Съни, вокален педагог Бойка Василева, балетен педагог Бистра Бъчварова, театрален педагог Милена Кънева. Участват възпитаници на Варненската детско-юношеска опера и Оркестър на Държавна опера Варна.  Фотография Емилиян Ялъмов.

 

Снимки от репетициите на мюзикъла "Голям"
Фотограф: Емилиян Ялъмов

КОГАТО СИ НА 12, А ИСКАШ ДА СИ НА 20...

Когато си на 12 години, не си нито малък, нито голям… Родителите ти се отнасят към теб като с малко дете… Майка ти продължава да те целува по лицето пред приятелите ти, а момичето, което харесваш, си пада по по-големи момчета… И на всичко отгоре дори не те пускат на скоростното влакче “Див гръм“ в Лунапарк, защото нямаш необходимата височина. Това е ужасно и никак не е справедливо! Ако има начин направо да се събудиш на 20 години и да си ГОЛЯМ, би било чудо!

Ако все пак чудесата съществуват и - когато най-малко очакваш - това, което си пожелаеш, се сбъдне… И ако, днес си на 12, а утре сутрин се събудиш на 25 например… Би било любопитно, защото само тогава можеш да получиш отговори на едни много важни въпроси, като: Какъв е светът на възрастните – добър или лош? Кое е по-добре - да си дете или да си възрастен? Какво всъщност е любовта? И т.н., и т.н.

Цялата тази история се случва на сцената в мюзикъла „Голям“, пресътворен от прекрасните малки-големи или големите-малки артисти от Варненска детско-юношеска опера. И докато репетират, пеят, танцуват и създават спектакъла, те си обещават, че като станат големи, непременно ще запазят детето в себе си живо!

TOP