Конкурси и обяви

ФАБРИЦИО МАКАТА СЕ ЗАВРЪЩА С РЕЦИТАЛ И ПЕСЕН ЗА ВАРНА

2 август 2021, 21.00 – Лятна сцена зад театъра

Популярният в цял свят, високо ценен и от варненската публика пианист и композитор, Фабрицио Моката се завръща с танго и джаз рецитал, в който е включена най-новата му песен, посветена на Варна

„Вече няколко пъти съм гастролирал във вашия прекрасен град, харесвам Варна и варненци и затова реших да напиша песен специално за Варна. Аз съм страстен почитател на морето и една от песните в последния ми диск се нарича „Да прекосиш водата“. С „Песен за Варна“, чиято мелодия следва същия стил, искам да ви пренеса през вълните на моята музика“, споделя Фабрицио Моката.

 

В програмата на концерта са включени пиеси, освен от Фабрицио Моката, също от Астор Пиацола, както и обработки на популярни класически пиеси от Дж. Пучини и Дж. Верди. Заедно с именития пианист и композитор, в този изискан танго и джаз рецитал ще музицират концертмайсторите на Оркестъра на Варненската опера Анна Фурнаджиева – цигулка и Олена Мошинска – виолончело.

ФАБРИЦИО МОКАТА завършва класическо пиано и джаз във Флоренция. От 2000 до 2007 свири в квинтета Rojo Porteño, с който участва в музикални фестивали и печели национални и международни конкурси за камерна музика. Развива солова кариера с формацията „Приятели на музиката“, в областта на Pop Rock работи като автор и музикант с Povia, свири на сцени като Live 8 и Олимпийския стадион в Рим, с T. Nordgarden публикува дебютния си албум. През 2009 осъществява проекта "Puccini Moods", в трио с Е. Fioravanti и G. Scaglia. Същата година с миланския квартет Mala Hierba издава албума "Impollinazioni", който получава наградата “Toast” MEI във Фаенца. През 2010 издава компактдиска "Концерт на благословения християнин", в който преработва сакрална музика в джаз стил със смесен ансамбъл, формиран от джаз квартет и класически струнен квартет. Най-новият му проект "Reffrain", в който отново се изявява като композитор и пианист, заедно с други известни солисти, е отличен на международния конкурс за камерна музика "Salieri-Zinetti" и издаден в компактдиска "Live".

Концертира като солист във фестивала “Santa Fiora in Musica”. В Ню Йорк продуцира компактдиск с M. Panascia, F. Nemeth и G. Garzone, участва във филмовия фестивал Retroback в Гранада. В трио с G. Scaglia и P. Wertico записва компактдиска "Free The Opera!", който представя и на Фестивала за италиански джаз в Берлин. В партньорство със световноизвестния тенор Фабио Армилиато създава изключително успешния Recital CanTANGO - 2014, който имахме удоволствието да аплодираме и във Варна. 

Фабрицио Моката е музикален директор на Tango Experience Festival в Торонто и продължава концертната си кариера в Европа, Южна и Северна Америка.

TOP