МАРИЯ ПАВЛОВА ЗА МАРИЯ ОТ „УЕСТСАЙДСКА ИСТОРИЯ“

6 декември 2019, 19.00, Основна сцена

 

Какво мисли Мария Павлова за Мария от „Уестсайдска история“?

Приятно съвпадение е, че с героинята в „Уестсайдска история“ носим едно и също име. Беше много странно по време на репетициите отвсякъде да чувам името си - Мария, Мария. Героинята ми претърпява голямо развитие и пораства по време на цялата история, в която тя се сблъсква с много неща, с любовта, за съжаление и със смъртта. Тя е пуерториканка, млада, невинна, едва навлиза в светския живот. В началото виждаме Мария как се вълнува за първите си танци, на които се запознава с Тони и двамата се влюбват от пръв поглед. После идва сцената с балкона, която веднага напомня за Ромео и Жулиета. Също като тях, Мария и Тони стават жертва, в случая на етническите различия и конфронтацията между американци и пуерторикански имигранти в Манхатън.

 

 

Коя от песните, които изпълнява Мария, е твоята песен?

Харесвам цялата партия на Мария. Много изразителна е сцената в булчинския салон, където двамата с Тони си импровизират една по детски чиста сватбена церемония. Мария се чувства красива и обичана: „I feel pretty”, пее тя в една от известните песни на „Уестсайдска история“.
Но в следващото действие изведнъж този щастлив свят се сгромолясва, тя разбира че Тони е убил брат й. Наистина, извършил го е неумишлено в схватката между двете враждуващи банди, но го е извършил. Дълбоки и крайно противоречиви чувства обхващат Мария, но в крайна смета тя прави своя категоричен избор: „Когато любовта те завладее толкова силно, няма правилно, няма грешно, любовта става твоя живот“, споделя в една друга своя песен моята героиня.

 

По мнението на мнозина, ти в ролята на Мария и Борислав Веженов в ролята на Тони, сте перфектната двойка за „Уестсайдска история“. Как си партнирате двамата?

Борислав Веженов в ролята на Тони е великолепен. Той е завършил НАТФИЗ, страхотен партньор, деликатен и обгрижващ. С него се чувствам провокирана да дам най-доброто от себе си. Със сигурност ние двамата, а и останалите артисти, ще откриваме непрекъснато нови страни в характера на нашите герои от мюзикъла "Уестсайдска история".

Интервю на ВИОЛЕТА ТОНЧЕВА
Фотография РОСЕН ДОНЕВ

Още по темата :

УЕСТСАЙДСКА ИСТОРИЯ“ ПРЕЗ ПОГЛЕДА НА ДИРИГЕНТА КРЪСТИН НАСТЕВ

 http://operavarna.com/index.php/bg/novini/interviews/2661-interviu-s-maestro-krastin-nastev-west-side-story

АРТИСТИЧНИТЕ ЛИЦА НА МИЛЕНА ЗАХАРИЕВА

 http://operavarna.com/index.php/bg/novini/interviews/2664-interviu-s-milena-zaharieva

 

TOP