Искате ли да получавате новини от нас - за премиери, промоции и др.?

Мюзикъл гала с хитове от филмови мюзикъли на 11 август 2014

Мюзикъл гала с хитове от филмови мюзикъли на 11 август 2014

 

С неподражаемия Васил Петров и солисти на Музикалния театър и Държавна опера Варна

Постановъчен екип с трима носители на Кристална лира - диригент Юли Дамянов, режисьор Марио Николов, хореограф Светлин Ивелинов

Мюзикълът, последната любов на публиката, ще триумфира като жанр в Мюзикъл гала и Опера в Летния театър на 11 август от 21 часа. Събитието се осъществява със спонсорството на Пристанище Варна ЕАД. Аранжиментите на хитове от мюзикълите по филмите „Цар Лъв”, „Красавицата и звярът” и „Клетниците”, както и спечелилите световна известност мюзикъли „Евита”, Кабаре”, „Моята прекрасна лейди”, „Дон Кихот”, „Магьосникът от Оз”, „Цигулар на покрива” и други известни мелодии ще звучат, аранжирани от диригента Юли Дамянов. За миналогодишната Super Star Gala с хитове от мюзикъли, Юли Дамянов стана носител на българския Оскар за музика - Кристална лира 2013 на СБМТД.

Голямото име в режисираната от носителя на Кристална лира Марио Николов Мюзикъл гала ще бъде неподражаемият Васил Петров, аристократът в българската музика.

Освен него на сцената ще се изявят звездите на НМТЦ „Стефан Македонски” Александър Мутафчийски, Марчо Апостолов и Георги Ханджиев. Съзвездието от талантливи артисти ще бъде попълнено от солистите на Държавна опера Варна Даниела Димова, Свилен Николов, Димитринка Райчева, Ирина Жекова, Силвия Ангелова, Ина Петрова и Лиляна Кондова.

Концертът е с участието на Симфоничния оркестър, хор и балет на Държавна опера Варна. Диригент на хора – Стефан Бояджиев.

 

На снимките (от ляво надясно): Юли Дамянов, Марио Николов, Даниела Димова и Васил Петров, Александър Мутафчийски, Георги Ханджиев

Акцент в Мюзикъл Гала ще бъде хореографията на балетмайстора на ДМБЦ „Стефан Македонски” Светлин Ивелинов, който включва в сценичното движение не само балетистите, но и хористите, и солистите.

 

 

Светлин Ивелинов - хореограф

 

Завършил Държавното хореографско училище в София, балетна режисура в ГИТИС, Москва и магистратура в НМА „Панчо Владигеров”, Светлин Ивелинов се изявява като балетен солист, главен балетмайстор-хореограф на НМТ, режисьор-постановчик на самостоятелни балетни спектакли, хореограф на балети към оперети, мюзикъли и театрални постановки на сцените на НМТ, Софийска опера и балет, „Сцена на вековете” във Велико Търново, НДК, Театър 199, Сатиричния театър, също в Русе, Пловдив, Враца, Охрид, Скопие и др.

Светлин Ивелинов е носител на Наградата за хореография на името на Анастас Петров, Музикант на годината 1999 за най-добра музикално-сценична постановка, балетния спектакъл „Танго” по Пиацола, Кристална лира 2000 за хореографията на мюзикъла „Йосиф и неговата пъстра дреха” от А. Л. Уебър и върхови постижения в танцовото изкуство и още една Кристална лира за Новогодишен концерт 2010.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Програма

TOP