Искате ли да получавате новини от нас - за премиери, промоции и др.?

50-годишен юбилей на балетиста Денко Стоянов

 

Със спектакъла „Лешникотрошачката” на 16 декември Държавна опера Варна отбелязва 50-годишнината на артист-солиста Денко Стоянов, посветил 33 години от творческата си кариера на варненския балет

Денко Стоянов за себе си

Винаги съм искал да танцувам балет и съм щастлив, че се занимавам с това изкуство. Харесвам класическия балет, защото той е в основата на всички балетни жанрове. Затова всеки голям театър има основен репертоар с класически балетни спектакли, редом със съвременни танцувални техники. Вярвам, че в балетната трупа на Варненската опера ще се вливат все повече млади хора и ще се сътворят големи класически балетни постановки.

 

CV Денко Стоянов

Започва да учи балет в балетната школа на Светломира Михайлова, примабалерина на Варненската опера.
Завършва НУИ „Добри Христов” със специалност балет, работи като артист-балетист във Варненската опера (oт 1979), получава втора награда и сребърен медал от националния балетен конкурс „Анастас Петров” в Добрич (1982).

Преподава класически балет в продължение на 3 години в НУИ „Добри Христов”, където поставя балетни етюди за празнични събития на училището. Завършва ДМА „Панчо Владигеров” със специалност балетна педагогика (2002) и защитава магистърска степен по специалността балетна режисура (2007).

Като солист на балета на Варненската опера изпълнява солистични роли в „Чиполино”, „Дон Кихот”, „Стената”, „Анна Каренина”, „Доктор Живаго”, „Зле опазеното момиче”, „Лешникотрошачката” и др. През 2013 г. създава хореографията за мюзикъла „Джекил” от Джон Мур, който бе поставен за пръв път в България.

БИЛЕТИ

Билети по 6, 10, 15, 20, 30 лв;
ПAKET ФАМИЛИЯ ОПЕРА за четирима с 20% отстъпка от цената на билетите и места по избор;
ВИП КАРТА с преференции за цяла година на цена 20 лв.

Резервации и продажба на билети - тел.: 052 665 022; 052 650 666.

Работно време на касата:

От понеделник до събота: 10.00-13.00 ч.и 14.00-19.00 ч.
Неделя: 10.00-16.00 ч.

Ръководството си запазва правото на промени в програмата.

Цени за оперни, балетни спектакли и концерти

Предлагаме различни цени на билетите според мястото в залата, конкретния спектакъл, както и за за ученици, пенсионери, групови посещения, образователни и детски спектакли...
Научете повече +

отстъпки

отстъпки

Важат за ученици, пенсионери, фамилни и групови посещения (от над 10 човека). Обадете ни се на тел. 052 650 666 и 052 66 50 22 за договаряне на отстъпки.

абонаменти

абонаменти

С VIP Card ползвате от 20 % до 50 % отстъпка от цената на билета за спектакли на Държавна опера – Варна и Драматичен театър "Ст. Бъчваров" - Варна.

купете билети on-line

купете билети on-line

Ползвайте MULTINET CARD през сайта www.bgbileti.com. Купете билети от сайта www.grabo.bg и ползвайте специални отстъпки!

TOP