Искате ли да получавате новини от нас - за премиери, промоции и др.?

Дългоочакваната Оперетна гала е на 9 декември 2013

XIV Коледен музикален фестивал – Варна 2013

Варна – кандидат за европейска столица на културата

И в тазгодишния, вече XIV Коледен музикален фестивал, ще прозвучи специална Оперетна гала, посветена на многобройните любители на този лек и забавен жанр, съчетаващ добро настроение, изящество и шик с известни мелодии и талантливи артисти.
Подобен концерт предложихме за пръв път през декември 2010, а през януари 2011 се наложи да го повторим, заради големия интерес на публиката.Вярваме, че и сега ще се случи същото.

Оперетната гала 2013 включва популярни фрагменти, арии и ансамбли от оперети на Йохан Щраус – баща и син, Имре Калман, Франц Лехар, Роберт Щолц и Джери Бок. Музикалният празник на 9 декември ще дирижира Маестро Юли Дамянов, режисурата е дело на Марио Николов, който ще се изяви и като солист. Диригент на хора Стефан Бояджиев, ръководител на балета Екатерина Чешмеджиева. Участват оркестър, хор и балет на Държавна опера Варна.

Вокалното си и артистично майсторство ще покажат водещите солисти на ДМБЦ ”Стефан Македонски” Марио Николов, Катерина Тупарова, Александър Мутафчийски, Валентина Корчакова, Живко Пранчев и на Държавна опера Варна Ирина Жекова, Пламен Димитров, Свилен Николов, Силвия Ангелова, Димитринка Райчева, Лиляна Кондова.

Оперетна гала на 9,12,2013

Диригентът Юли Дамянов е завършил НМА “Проф. Панчо Владигеров” – София през 1986 г. със специалностите хорово дирижиране при проф. Лилия Гюлева и оркестрово дирижиране при проф. Константин Илиев. Веднага след  дипломирането си започва работа като диригент в Музикалния театър “Стефан Македонски”, като от септември 2008 до септември 2010 е главен диригент.

Успоредно работи и като постоянен гост-диригент на Варненската опера, дирижира спектакли на ДМТ – Велико Търново, Бургаската и Пловдивската опера и др.
В творческата биография на Юли Дамянов са вписани над 100 спектакли и концерти по време на турнета на Музикалния театър в Япония и Западна Европа. Юли Дамянов е носител на голямата награда “Кристална лира” 2010 на СБМТД  за Празничен оперетен концерт в тандем с режисьора Марио Николов.

Само преди месец, в Деня на народните будители, СБМТД  връчи на тържествена церемония в НДК националните награди за ярки постижения в областта на музиката и танца за изминалата година в общо 15 категории.

Държавна опера Варна получи наградата на публиката за ОПЕРА В ЛЕТНИЯ ТЕАТЪР, а маестро Юли Дамянов бе удостоен с отличието за диригентско майсторство за хитовия спектакъл Super Star Gala – Мюзикълите на XX век, представен на 3 и 9 август 2013 в ОПЕРА В ЛЕТНИЯ ТЕАТЪР.

 

 

Оперетна гала на 9,12,2013Марио Николов (тенор) е един от най-талантливите български певци и режисьори в оперетния жанр.
Завършил е Театрална режисура за вариететен театър в НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов”, специализирал е пеене в различни висши училища, школи и майсторски класове във Виена, София и Македония.
От 1995 г. е водещ солист в НМТ “Стефан Македонски”, изпълнявал е и длъжностите зам. директор по художествените въпроси и директор на театъра. Режисьор на редица спектакли в различни градове на България. Гастролирал е в Германия, Австрия, Швейцария, Холандия, Франция, Люксембург, Русия, Япония, САЩ и др.

Носител на “Кристална лира” 2010 за реализацията на Празничен оперетен концерт в ДМТ “Стефан Македонски” на 30 декември 2009, в творчески тандем с диригента Юли Дамянов и художничката Евгения Раева. След спечелен конкурс от юли 2013 Марио Николов е и директор на ДМБЦ „Стефан Македонски”.

Очаквайте на 11 декември „Трубадур” с Линка Стоянова, Венцеслав Анастасов и Валерий Георгиев, дебют на младия диригент на Държавна опера Варна Стефан Бояджиев.

На снимките: Ирина Жекова, Пламен Димитров, Валентина Корчакова >

 

БИЛЕТИ

Билети по 6, 10, 15, 20, 30 лв;
ПAKET ФАМИЛИЯ ОПЕРА за четирима с 20% отстъпка от цената на билетите и места по избор;
ВИП КАРТА с преференции за цяла година на цена 20 лв.

Резервации и продажба на билети - тел.: 052 665 022; 052 650 666.

Работно време на касата:

От понеделник до събота: 10.00-13.00 ч.и 14.00-19.00 ч.
Неделя: 10.00-16.00 ч.

Ръководството си запазва правото на промени в програмата.

 

 

TOP