Искате ли да получавате новини от нас - за премиери, промоции и др.?

БАЛЕТЪТ „ПЕПЕЛЯШКА“ В „СПОДЕЛЕНИ ПРЕДСТАВЛЕНИЯ“

 

26 март 2020 година,

В online платформата на Театрално-музикален продуцентски център Варна „Споделени представления“ Държавна опера Варна ще излъчи на 26 март 2020, 19.00 своята балетна постановка „ПЕПЕЛЯШКА“ от Сергей Прокофиев. Постановката следва добре познатата приказка на Шарл Перо, в оригиналния хореографски прочит на з.а. на Русия Сергей Бобров, главен балетмайстор на Държавна опера Варна. В главните роли танцуват солисти на Държавния театър за опера и балет в Красноярск и на Държавна опера Варна.

След успешната премиера на Опера в Летния театър 2018, балетният спектакъл влезе трайно в репертоара на Варненската опера, гастролира и на редица български сцени. В близо 3-месечното турне във Великобритания, в края на 2018 и началото на 2019 година, „Пепеляшка“ пожъна и аплодисментите на публиката в Бирмингам, Лондон и други градове  на острова.

ПЕПЕЛЯШКА

Балет по музика на Сергей Прокофиев

Хореография Сергей Бобров, з. а. на Русия

В главните роли:

ПЕПЕЛЯШКА - Елена Свинко

ПРИНЦ - Марчело Пелицони

МАЩЕХА - Павел-Кирчев

СЕСТРИ - Пердита Джейн Ланкастър и Анастасия Осокина

ФЕЯ - Мириам Рока Круз

УЧИТЕЛ ПО ТАНЦИ - Анастасия Белоногова

Балетна трупа на Държавна опера Варна

Балетен педагог Светлана Тоншева

Репетитор Гергана Караиванова

Видеозапис Анна Ралчева

Фотография Росен Донев

 

Съхранете духа и здравето си, останете у дома и споделете, заедно с нас, любовта към изкуството!

 

 

Цени за оперни, балетни спектакли и концерти

Предлагаме различни цени на билетите според мястото в залата, конкретния спектакъл, както и за за ученици, пенсионери, групови посещения, образователни и детски спектакли...
Научете повече +

отстъпки

отстъпки

Важат за ученици, пенсионери, фамилни и групови посещения (от над 10 човека). Обадете ни се на тел. 052 650 666 и 052 66 50 22 за договаряне на отстъпки.

абонаменти

абонаменти

С VIP Card ползвате от 20 % до 50 % отстъпка от цената на билета за спектакли на Държавна опера – Варна и Драматичен театър "Ст. Бъчваров" - Варна.

купете билети on-line

купете билети on-line

Ползвайте MULTINET CARD през сайта www.bgbileti.com. Купете билети от сайта www.grabo.bg и ползвайте специални отстъпки!

TOP