Искате ли да получавате новини от нас - за премиери, промоции и др.?

Румънката Диана Тугуй ще бъде Виолета Валери на 16 май

 

Постановката на брилянтната Вердиева опера „Травиата” от 2013 г. – дело на режисьора и художника Кузман Попов, Държавна опера Варна посвети на 200-годишнината от рождението на италианския оперен майстор, а премиерата заслужи овациите на публиката в Опера в Летния театър. Оттогава «Травиата» всеки път вдига зрителите на крака.

Авторът на постановката Кузман Попов определя «Травиата» като трагична любовна поема или сценична балада, в която конкретността се издига до нивото на обобщение и символ. Един вълнуващ разказ за белязаната от смъртта нощна пеперуда, която сред шумния възторг на покорения от нея Париж мечтае за истинска любов...

На 16 май в знаковата сопранова роля на Виолета Валери ще се представи румънката Диана Тугуй, която блестящо изпълни ролята на Микаела от «Кармен» на сцената във Варна и в София миналия месец. След това добро начало, партньорството ни със солистката на театър «Елена Теодорини» в Крайова, продължава. Със сигурност ще я чуем и в предстоящото пето издание на Опера в Летния театър.

 

 

Диана Тугуй е завършила Музикалната академия «Джордже Енеску» в Букурещ през 2002 г. В репертоара й до момента присъстват 23 централни сопранови партии от опери и оперети на Моцарт, Росини, Доницети, Верди, Бизе, Пучини, Щраус, Калман, Лехар и др., както и много произведения от кантатно-ораториалния жанр. Диана Тугуй редовно изнася концерти и рецитали в Германия, Франция, Испания, Швеция, Италия и други страни. Лауреат е на много конкурси и фестивали.

На Диана Тугуй в «Травиата» ще партнират солистите на Държавна опера Варна Валерий Георгиев (Алфред Жермон), Свилен Николов (Жорж Жермон) и др.

TOP