Искате ли да получавате новини от нас - за премиери, промоции и др.?

Оперетната звезда Добрина Икономова във „Веселата вдовица” на 23 януари 2014

Добрина Икономова

 

На 23 януари от 18 часа зрителите ще се пренесат в света на оперетата с вълнуващата музика, красивите костюми и ярките солисти във „Веселата вдовица” от Франц Лехар.

В ролята на Хана Главари публиката ще има удоволствието да чуе звездата на Музикалния театър „Стефан Македонски” Добрина Икономова.

Добрина Икономова завършва НМА “ Панчо  Владигеров” в класа  на проф. Ирена Бръмбарова през 1993 г.

През 1994 г. дебютира на сцената на ДМБЦ „Стефан Македонски” в “Царицата на чардаша“ и на Бургаската опера в ролята на Виолета в “Травиата”. Изборът е труден, но Добрина избира оперетата. И така вече почти 20 години тя е на върха – участва във всички постановки и турнета на Музикалния театър в България и в чужбина – Германия, Швейцария, Холандия, Япония.

Носител е на първа награда от конкурса “Христо Бръмбаров” и на  специалната награда за “Калманов” изпълнител. Носител е на “Кристална  лира” на Съюза на българските музикални и танцови дейци.

Образът на Граф Данило ще пресъздаде солистът на Държавна опера Варна Валерий Георгиев. Като Нйегуш, от когото зависят немалко събития във «Веселата вдовица», ще видим известния с комедийния си талант актьор от Драматичен театър «Стоян Бъчваров» Пламен Георгиев.

Кокетните гризетки от балета също няма да забравят да внесат своята доза настроение в оперетната вечер, която ще направлява диригентът на Старозагорската опера Красимир Къшев.

TOP