Искате ли да получавате новини от нас - за премиери, промоции и др.?

НОВИНИ И ИНТЕРВЮТА > ДЪРЖАВНА ОПЕРА - ВАРНА:

АКТУАЛНО ЗА НАС

ВИЖТЕ ВСИЧКИ НОВИНИ -
 • 02 Декември 2021 by MIro, in Актуални новини
  "Магьосникът от Оз" от 6 декември се измества на 23 февруари
  Уважаеми зрители, Мюзикълът "Магьосникът от Оз", с участието на Варненската детско-юношеска...
  Read More +
 • МАЕСТРА НИКОЛЕТА КОНТИ, ДИРИЖИРАЛА ПРЕСТИЖНИ ОРКЕСТРИ НА СВЕТОВНАТА СЦЕНА, ДЕБЮТИРА КАТО СИМФОНИЧЕН ДИРИГЕНТ ВЪВ ВАРНА
  02 Декември 2021 by MIro, in Актуални новини
  МАЕСТРА НИКОЛЕТА КОНТИ, ДИРИЖИРАЛА ПРЕСТИЖНИ ОРКЕСТРИ НА СВЕТОВНАТА СЦЕНА, ДЕБЮТИРА КАТО СИМФОНИЧЕН ДИРИГЕНТ ВЪВ ВАРНА
  Маестра Николета Конти е една от малкото жени, които се издигат до най-високото ниво в света на...
  Read More +
 • ПРЕМИЕРА НА „ПОЛЪХ ОТ АНГЕЛИ“ ОТ НАЙДЕН ТОДОРОВ
  01 Декември 2021 by MIro, in Актуални новини
  ПРЕМИЕРА НА „ПОЛЪХ ОТ АНГЕЛИ“ ОТ НАЙДЕН ТОДОРОВ
  17 декември, 17.00, Сцена Ротонда, Варненска опера На 17 декември, 17.00, Сцена Ротонда, преди...
  Read More +

ФАБРИЦИО МАКАТА СЕ ЗАВРЪЩА С РЕЦИТАЛ И ПЕСЕН ЗА ВАРНА

2 август 2021, 21.00 – Лятна сцена зад театъра

Популярният в цял свят, високо ценен и от варненската публика пианист и композитор, Фабрицио Моката се завръща с танго и джаз рецитал, в който е включена най-новата му песен, посветена на Варна

„Вече няколко пъти съм гастролирал във вашия прекрасен град, харесвам Варна и варненци и затова реших да напиша песен специално за Варна. Аз съм страстен почитател на морето и една от песните в последния ми диск се нарича „Да прекосиш водата“. С „Песен за Варна“, чиято мелодия следва същия стил, искам да ви пренеса през вълните на моята музика“, споделя Фабрицио Моката.

 

В програмата на концерта са включени пиеси, освен от Фабрицио Моката, също от Астор Пиацола, както и обработки на популярни класически пиеси от Дж. Пучини и Дж. Верди. Заедно с именития пианист и композитор, в този изискан танго и джаз рецитал ще музицират концертмайсторите на Оркестъра на Варненската опера Анна Фурнаджиева – цигулка и Олена Мошинска – виолончело.

ФАБРИЦИО МОКАТА завършва класическо пиано и джаз във Флоренция. От 2000 до 2007 свири в квинтета Rojo Porteño, с който участва в музикални фестивали и печели национални и международни конкурси за камерна музика. Развива солова кариера с формацията „Приятели на музиката“, в областта на Pop Rock работи като автор и музикант с Povia, свири на сцени като Live 8 и Олимпийския стадион в Рим, с T. Nordgarden публикува дебютния си албум. През 2009 осъществява проекта "Puccini Moods", в трио с Е. Fioravanti и G. Scaglia. Същата година с миланския квартет Mala Hierba издава албума "Impollinazioni", който получава наградата “Toast” MEI във Фаенца. През 2010 издава компактдиска "Концерт на благословения християнин", в който преработва сакрална музика в джаз стил със смесен ансамбъл, формиран от джаз квартет и класически струнен квартет. Най-новият му проект "Reffrain", в който отново се изявява като композитор и пианист, заедно с други известни солисти, е отличен на международния конкурс за камерна музика "Salieri-Zinetti" и издаден в компактдиска "Live".

Концертира като солист във фестивала “Santa Fiora in Musica”. В Ню Йорк продуцира компактдиск с M. Panascia, F. Nemeth и G. Garzone, участва във филмовия фестивал Retroback в Гранада. В трио с G. Scaglia и P. Wertico записва компактдиска "Free The Opera!", който представя и на Фестивала за италиански джаз в Берлин. В партньорство със световноизвестния тенор Фабио Армилиато създава изключително успешния Recital CanTANGO - 2014, който имахме удоволствието да аплодираме и във Варна. 

Фабрицио Моката е музикален директор на Tango Experience Festival в Торонто и продължава концертната си кариера в Европа, Южна и Северна Америка.

TOP