ПРОГРАМА - ДЪРЖАВНА ОПЕРА - ВАРНА

<a href="http://www.operavarna.com/index.php/bg/programa/mesechna-programa"><font color="white">ПРОГРАМА - ДЪРЖАВНА ОПЕРА - ВАРНА</font></a>

Държавна опера - Варна

Искате ли да получавате новини от нас - за премиери, промоции и др.?

ОПЕРНА ГАЛА С НАЙ-ДОБРОТО ОТ ОПЕРНАТА КЛАСИКА И ИМЕНИТИ СОЛИСТИ

25 октомври, 19.00, Основна сцена

Букет от любими оперни арии и увертюри ще поднесе гала концертът в Държавна опера Варна на 25 октомври от 19.00 часа на Основна сцена. В програмата са включени откъси от златната оперна класика на Пучини, Маскани, Верди, Леонкавало и др. Красиви сола, дуети и терцети ще изпълнят солистите на оперния театър с международна кариера Илина Михайлова, Михаела Берова, Жана Костова, Деян Вачков, Свилен Николов и гостът от Португалия Леонел Пинейро.

Португалският тенор ще открие оперната гала с Ария на Пинкертон от „Мадам Бътерфлай“, ще го чуем също в дуети от „Селска чест“ и „Дивата котка“, както и в терцет от „Риголето“. Завършил с отличие Guildhall School of Music & Drama в Лондон, Пинейро се изявява на сцената на Teatro Nacional de São Carlos в Лисабон и на редица европейски оперни фестивали. „От много малък се занимавам с музика. Обичам всичко, свързано с музиката, но операта е това, в което съм наистина добър и изглежда публиката ме харесва. Заради естеството на гласа ми, се чувствам най-добре в романтичния лиричен спинтов репертоар, роли като Дон Хосе, Каварадоси, но след обучението ми в Guildhall School of Music & Drama в Лондон, където доста се занимавахме с актьорство, с удоволствие изпълнявам и така наречените характерни роли. Идвам за първи път в България, надявам се, не за последен. Познавам доста българи от колежа и от местата, на които съм работил, и винаги съм харесвал страната ви и хората“, споделя Леонел Пинейро.

 

Пленителното сопрано Илина Михайлова (днес празнува рожден ден!) и кадифеният баритон Свилен Николов ще си партнират в дуета на Неда и Силвио от „Палячи“. Мецосопраното Михаела Берова, която беше впечатляваща Амнерис в лятната постановка на „Аида“ на Дзефирели, ще изпее Ария на Сантуца от „Селска чест“. Ария на Леонора от „Силата на съдбата“ ще поднесе сопраното Жана Костова, а басът Деян Вачков ще развълнува публиката с  „O tu, Palermo“ из операта „Сицилиански вечерни“.

Оркестъра на Държавна опера Варна ще дирижира Кръстин Настев, чиято книга „Хорът и хоровият диригент в операта“, с която маестрото неотдавна защити докторска дисертация, ще бъде представена от Виолета Тончева преди концерта от 17.00 часа на Сцена Ротонда.

 

TOP