ПРОГРАМА - ДЪРЖАВНА ОПЕРА - ВАРНА

<a href="http://www.operavarna.com/index.php/bg/programa/mesechna-programa"><font color="white">ПРОГРАМА - ДЪРЖАВНА ОПЕРА - ВАРНА</font></a>

Държавна опера - Варна

Искате ли да получавате новини от нас - за премиери, промоции и др.?

НОВИНИ И ИНТЕРВЮТА > ДЪРЖАВНА ОПЕРА - ВАРНА:

АКТУАЛНО ЗА НАС

ВИЖТЕ ВСИЧКИ НОВИНИ -
 • Над 50 000 зрители са гледали представления на Варненския театър през 2022 г.
  26 Януари 2023 by MIro, in Актуални новини
  Над 50 000 зрители са гледали представления на Варненския театър през 2022 г.
  Наситена с много пътувания е била 2022 година за Варненския драматичен театър „Стоян Бъчваров“,...
  Read More +
 • Повишението в цените на строителните материали е причина за забавянето на ремонта на Сцена „Филиал“, каза кметът на Варна
  26 Януари 2023 by MIro, in Актуални новини
  Повишението в цените на строителните материали е причина за забавянето на ремонта на Сцена „Филиал“, каза кметът на Варна
  Галопиращите цени на строителните материали причиниха забавянето на ремонта на Сцена „Филиал“ на...
  Read More +
 • ДЪРЖАВНА ОПЕРА ВАРНА ПОДПИСА ПРОТОКОЛ ЗА СЪТРУДНИЧЕСТВО С КОНСЕРВАТОРИЯ „ДЖУЗЕПЕ МАРТУЧИ“ В САЛЕРНО
  24 Януари 2023 by MIro, in Актуални новини
  ДЪРЖАВНА ОПЕРА ВАРНА ПОДПИСА ПРОТОКОЛ ЗА СЪТРУДНИЧЕСТВО С КОНСЕРВАТОРИЯ „ДЖУЗЕПЕ МАРТУЧИ“ В САЛЕРНО
  Даниела Димова - директор на Театрално-музикален продуцентски център Варна и Фулвио Мафиа -...
  Read More +

2 НОМИНАЦИИ „КРИСТАЛНА ЛИРА“ 2022 ЗА ДЪРЖАВНА ОПЕРА ВАРНА

СБМТД обяви претендентите за своята награда „Кристална лира“ 2022, сред които в 2 категории е отличена и Държавна опера Варна. В категория „Постановъчен екип“ е номиниран екипът на операта „ДАМА ПИКА“ от Чайковски - диригент Павел Балев, режисьор Вера Немирова, художник Юлиян Табаков, хореограф Анна Пампулова, премиера 26 юли 2022 г. в ММФ „Варненско лято“ и Опера в Летния театър 2022.

В същата категория са посочени и постановъчните екипи на Държавна опера Русе за операта „Рицарски поход“ от Карл Волрат, премиера 12 юни 2022 г. и на Държавна опера Бургас за операта „Севилският бръснар“ от Джоакино Росини, премиера 8 октомври 2021 г.

 

В категорията „Мениджмънт в музикалното и танцово изкуство“ директорът на Държавна опера Варна при ТМПЦ Варна Даниела Димова е номинирана за юбилейните прояви по повод 75-годишнината на Държавна опера Варна през 2022 г.

Другите 2 номинации в същата категория са за доц. д-р Нина Найденова, директор на Държавна опера Пловдив, за организацията на Международната фестивална платформа „Opera Open 2022“ на Античния театър и Кремена Оксенкруг, директор на Симфоничен оркестър Сливен, за Великденския концерт на 19 май 2022 г.

В категория “Диригентс номинации са удостоени: Григор Паликаров – за изпълнението на Симфония в ре минор от Цезар Франк на откриването на Международния фестивал „Зимни музикални вечери“ на 27 януари 2022 г. със Симфоничен оркестър Пазарджик; за интерпретацията на Симфония № 3 (с орган) от Камий Сен-Санс на 18 февруари 2022 г. във ФKЦ Варна с оркестъра на Държавна опера  Варна и за концерта на 12 май 2022 г. със Софийска филхармония в зала „България“ с програма: Романтичен концерт за цигулка и оркестър от Александър Райчев и Симфония № 9 от Дмитрий Шостакович; Павел Балев за премиерните спектакли на операта „Чичовци“ от Лазар Николов на 1 и 2 март 2022 г. На сцената на Държавна опера Пловдив и Марк Кадин за цялостното представяне на Симфоничния оркестър на БНР през сезон 2021 / 2022 г.

 

Всички номинации:

https://classicfm.bg/kristalna-lira/

TOP