Искате ли да получавате новини от нас - за премиери, промоции и др.?

ГАЛЕРИЯ

Четирима изявени солисти пеят заедно със Соня Йончева на 31 август

Четирима изявени солисти ще излязат на сцената заедно със Соня Йончева в оперната гала, която слага блестящ финал на Опера в Летния театър – Варна 2023. Валентина Куцарова, Милен Божков и Пламен Димитров са варненци със специален сантимент към публиката на града. Заедно с Ивайло Джуров те споделят нетърпението си да са част от изключителния концерт с диригент Кръстин Настев в съпровод на хора и оркестъра на Държавна опера Варна.

 

Валентина Куцарова, мецосопран

За мен е огромно удоволствие да пея отново на варненска сцена (специални благодарности за поканата) и е голяма чест да пея съвместно с нашата световна оперна прима Соня Йончева, както и с всички останали колеги, с които имам удоволствието да споделя сцената с красивата белкантова музика. Вярвам, че музиката ни сплотява, лекува и ни прави по-добри!

Милен Божков, тенор

Радвам се, че имам възможността отново да участвам в програмата на Опера в Летния театър и да се срещна с много обичаната от мен публика. Благодаря на ръководството, което  разнообразява програмата с българи, пеещи в чужбина и у нас. Имаме възможност, за огромна радост, да видим и да се докоснем до величия като Красимира Стоянова и Соня Йончева и се надявам, че публиката разбира какъв огромен жест е това от страна на Варненската опера. Гала концертът включва разнообразна програма от известни автори, които неименуемо ще ни доставят забележително удоволствие. Апелирам към варненската публика и гостите на града: това събитие трябва да се съпреживее!

 

Пламен Димитров, баритон

Много съм щастлив да участвам в този концерт, за който смятам че ще е истинска наслада за публиката! Репертоарът е подбран с изтънчен вкус и всички певци са от много висока класа. Очаква ни един чудесен завършек на оперния сезон!

 

Ивайло Джуров, бас

Това е първата ми среща на живо със Соня Йончева, но аз следя кариерата ѝ от самото начало. Изключително съм развълнуван, защото срещата с такава певица, с такава личност е събитие. Много съм щастлив от факта, че аз ще открия концерта – след увертюрата от „Норма“ ще изпълня каватина на Оровезо, която всъщност ще поведе зрителите към невероятната ария „Casta Diva“, която ще изпее Соня Йончева. Знаем, че тя е може би най-голямата Норма на нашето време. С Валентина Куцарова ще изпеем един дует, който и двамата не сме изпълнявали досега – на Алвизе и Лаура от операта „Джоконда“. Сигурен съм, че ще е голямо удоволствие за публиката.

TOP