Искате ли да получавате новини от нас - за премиери, промоции и др.?

ГАЛЕРИЯ

ДАНИЕЛА ДЯКОВА

Сопран       photo linkфото галерия

Завършва оперно пеене в НМА “Панчо Владигеров” – София в класа на проф. Руско Русков и доц. Христина Ангелакова. През 1998г. участва в Майсторския клас на Лука Горла в “Scuola Civica di Musica” в Милано, Италия.

През същата година специализира оперно пеене при Серджо Сегалини в “Accademia D’Arte Lirica” в Осимо, Италия, а през 2000г. участва в Майсторския клас на френската оперна певица Каролин Диума в Созопол.

         

 

Има награди от авторитетни певчески конкурси, сред които Първа награда от международния оперен конкурс “Надежди, таланти, майстори” - гр. Добрич,Първа награда от оперният конкурс “Млади оперни певци” - София, Втора награда на международния оперен конкурс “Георги Златев-Черкин” - София и Първа награда от оперният конкурс “Цветана Дякович” - София.

 

В репертоара на певицата са ролите на Адалжидза от “Норма”, Амнерис от “Аида”, Фенена от “Набуко”, Кармен от едноименната опера, Розина от “Севилският бръснар”, Дорабела от “Така правят всички”, Сузуки от “Мадам Бътерфлай”, Принцеса Еболи от „Дон Карлос”, Сантуца от „Селска чест” и др.

Първата й роля като част от състава на Държавна опера Варна от февруари 2017 г. е Прециозила в „Силата на съдбата” от Джузепе Верди. Талантливата певица, е предпочитан гост на българските оперни театри.

Гостувала е на различни престижни сцени в Европа и САЩ, в Япония е аплодирана в ролята на Амнерис. Музикалната критика и публиката единодушно определят Даниела Дякова като един от най-добрите съвременни български мецосопранови гласове.

 

 

TOP