Искате ли да получавате новини от нас - за премиери, промоции и др.?

ГАЛЕРИЯ

СИЛВИЯ АНГЕЛОВА

Мецосопран       photo linkфото галерия

Силвия Ангелова е родена в гр. Добрич. Завършва НМА „Проф. Панчо Владигеров” в София.

Работи и развива вокалната си техника с изтъкнатия български диригент Михаил Ангелов. Специализира в Майсторския клас на Райна Кабаиванска и е стипендиант на фондация ”Райна Кабаиванска”. През 2009 и 2010 г. участва в майсторските класове на Дарина Такова.

Няколко са специализациите й в родината на операта – Италия. Силвия Ангелова е една от първите оперни гласове на България, специализирали в „Опера студио” на световноизвестната академия „Санта Чечилия” в класовете на Рената Скотто, Анна Ванди и проф. Чезаре Скартон през 2008 година.

Именно тази специализация й отрежда участие в заключителния  концерт на “Опера Студио” в Академия „Санта Чечилия” в зала „Petrassi”-Рим.

С. Ангелова има няколко специализации в Културния институт «Борис Христов» - Рим, като стипендиант на фондация «Борис Христов».
В Италия усъвършенства вокалната си техника и при Мирела Паруто и Антонио Боае.

Дебютира в ролята на Мадалена от оп. «Риголето» на Верди през 2005 година на сцената на Старозагорската опера.
През 2009 г. участва в концерт в зала «Пантеон» - Рим, организиран от Асоциация "Приятели на музиката", където изпълнява "Стабат матер" от Перголези.

Същата година участва в постановката на оп. „Дидона и Еней” от Хенри Пърсел в зала „България” – София, а през 2011 година участва в премиера на оп. „Аполон и Хиацинт” от Моцарт под режисурата на Петко Бонев, отново в зала „България”.

От 2012 година е артист-солист на Държавна опера-Варна, където реализира редица роли: Изолие в „Граф Ори” и Розина в „Севилският бръснар” на Росини, Мадалена от „Риголето” (Верди), Мерцедес от „Кармен” на Бизе, Куна от „Луд гидия” на П. Хаджиев и др.

През есента на 2012 г. след прослушване в град Пезаро е избрана измежду 450 кандидата от цял свят от Маестро Алберто Дзеда да участва в “Accademia Rossiniana” за млади оперни певци в рамките на Росини Опера Фестивал.

Работи с М. Алберто Дзеда, Ана Билярди, Ланфранко Марчелети. Заедно с Академията реализира концерти в Teatro Sperimentale ,Rocca Costanza. Участва и в двата спектакъла на  оп. «Пътуване до Реймс» (Росини) в театър „Rossini” за РОФ.

През  2013 има участие в концертно изпълнение на “Севилският бръснар” на Росини  в ролята на Розина в гр.Озимо – Италия.

 

Галерия снимки СИЛВИЯ АНГЕЛОВА:


TOP