Искате ли да получавате новини от нас - за премиери, промоции и др.?

ПРОГРАМА НА ДЪРЖАВНА ОПЕРА - ВАРНА

НОВИНИ И ИНТЕРВЮТА > ДЪРЖАВНА ОПЕРА - ВАРНА:

АКТУАЛНО ЗА НАС

ВИЖТЕ ВСИЧКИ НОВИНИ -
 • ПРЕМИЕРИТЕ НА XIII ОПЕРА В ЛЕТНИЯ ТЕАТЪР – ВАРНА 2022
  21 Май 2022 by MIro, in Актуални новини
  ПРЕМИЕРИТЕ НА XIII ОПЕРА В ЛЕТНИЯ ТЕАТЪР – ВАРНА 2022
  7 ОПЕРНИ ПРЕМИЕРИ, 5 СИМФОНИЧНИ КОНЦЕРТА, 3 БАЛЕТНИ И 2 МЮЗИКЪЛНИ ПРЕМИЕРИ ОТ 11 ЮНИ ДО 25 АВГУСТ...
  Read More +
 • ЧЕСТИТИ 3 НАГРАДИ
  18 Май 2022 by MIro, in Актуални новини
  ЧЕСТИТИ 3 НАГРАДИ "ВАРНА" 2022 НА ТМПЦ ВАРНА
  "ТЮТЮН" Екипът на Драматичен театър „Стоян Бъчваров“ – Варна за високия професионализъм при...
  Read More +
 • 23 МАЙ 2022 - ДЕН НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ ЗА 75-ГОДИШНИЯ ЮБИЛЕЙ НА ВАРНЕНСКАТА ОПЕРА
  18 Май 2022 by MIro, in Актуални новини
  23 МАЙ 2022 - ДЕН НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ ЗА 75-ГОДИШНИЯ ЮБИЛЕЙ НА ВАРНЕНСКАТА ОПЕРА
  23 май 2022, 10.00-11.00; 14.00-15.00 и 17.00-18.00 По повод своя 75-годишен юбилей Държавна...
  Read More +

На 24 март Aлиса тръгва на пътешествие в страната на чудесата

 

След като бе приет с изключителен ентусиазъм от младата публика на 7 март т.г., премиерният спектакъл на мюзикъла „Алиса в страната на чудесата” от Александър Йосифов ще бъде представен за втори път. На 24 март в 18 часа Алиса тръгва отново на пътешествие в страната на чудесата, за да открие, че истинското приятелство е едно от най-важните неща в живота.

Междувременно нашата героиня ще си има работа с трима чаровни котараци, с едни прекрасни цветя, с капризна и себелюбива кралица и с кого ли още не. Ще я поканят на чай с гатанки, в разплитането на които тя ще разчита на публиката. Ще й се наложи да участва в балонада – много оспорвано състезание с балони. Трябва ли да казваме, че там някъде ще я очаква и един принц...

 

Приказката на Луис Карол, по която е създаден мюзикълът на Александър Йосифов, оживява в спектакъла на Варненската опера с много вкус и въображение, вложени от режисьорката Сребрина Соколова, сценографката Ралица Русенова и художничката на костюмите Елена Иванова, без да забравяме хореографката Желка Табакова, оркестъра и неговия диригент Стефан Бояджиев, както и балетната трупа на Варненската опера. 

След Лиляна Кондова, която на премиерата се представи много добре като Алиса, сега образа ще пресъздаде Стилияна Иванова. Ася Русанова е другото ново име в състава. В останалите главни роли отново ще аплодираме Филипа Руженова с нейната впечатляваща кралица, също Натали Иванова, Александър Панайотов, Ростислав Байрактаров и Христо Ганевски.

Държавна опера Варна подарява на децата от Дом "Гаврош" посещение на спектакъла "Алиса в страната на чудесата" на 24 март,  по повод 20 години от основаването на дома.

TOP