Искате ли да получавате новини от нас - за премиери, промоции и др.?

ПРОГРАМА НА ДЪРЖАВНА ОПЕРА - ВАРНА

НОВИНИ И ИНТЕРВЮТА > ДЪРЖАВНА ОПЕРА - ВАРНА:

АКТУАЛНО ЗА НАС

ВИЖТЕ ВСИЧКИ НОВИНИ -
 • ДЕНЯТ НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ ПРИВЛЕЧЕ УЧЕНИЦИ ВЪВ ВАРНЕНСКАТА ОПЕРА
  26 Май 2022 by MIro, in Актуални новини
  ДЕНЯТ НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ ПРИВЛЕЧЕ УЧЕНИЦИ ВЪВ ВАРНЕНСКАТА ОПЕРА
  На 23 май, в Деня на отворените врати, обявен по повод 75-годишния юбилей на Варненската опера,...
  Read More +
 • ПРЕМИЕРИТЕ НА XIII ОПЕРА В ЛЕТНИЯ ТЕАТЪР – ВАРНА 2022
  21 Май 2022 by MIro, in Актуални новини
  ПРЕМИЕРИТЕ НА XIII ОПЕРА В ЛЕТНИЯ ТЕАТЪР – ВАРНА 2022
  7 ОПЕРНИ ПРЕМИЕРИ, 5 СИМФОНИЧНИ КОНЦЕРТА, 3 БАЛЕТНИ И 2 МЮЗИКЪЛНИ ПРЕМИЕРИ ОТ 11 ЮНИ ДО 25 АВГУСТ...
  Read More +
 • ЧЕСТИТИ 3 НАГРАДИ
  18 Май 2022 by MIro, in Актуални новини
  ЧЕСТИТИ 3 НАГРАДИ "ВАРНА" 2022 НА ТМПЦ ВАРНА
  "ТЮТЮН" Екипът на Драматичен театър „Стоян Бъчваров“ – Варна за високия професионализъм при...
  Read More +

ТЕАТРАЛНО-МУЗИКАЛЕН ПРОДУЦЕНТСКИ ЦЕНТЪР ВАРНА СЕ ПРЕНЕСЕ ВЪВ ВИРТУАЛНОТО ПРОСТРАНСТВО

 

С призив да запазим нормалния си ритъм на живот в условията на криза и с мисъл за публиката, екипът на Театрално-музикален продуцентски център Варна реагира гъвкаво и успешно се пренесе във виртуалното пространство с излъчването на отбрани заглавия от своята продукция.

Платформата „Споделени представления“ предлага в социалните мрежи всяка седмица един спектакъл на ДТ „Стоян Бъчваров“ и един на Държавна опера Варна. Видеозаписите ще се качват в съответните фейсбук страници, в дните четвъртък и събота, малко преди 19.00 - обичайния час, когато завесата в театъра се вдига.

 

 

В първото издание на online платформата „Споделени представления“ излъчения на 19 март 2020 г.  видеозапис на Оперната гала за закриване на сезон 2018 на Държавна опера Варна събра близо 11 000 посетители, много поздравления, позитивни коментари и пожелания за успех.

 

На 21 март 2020, 19.00, предстои online среща с Драматичен театър „Стоян Бъчваров“ и елегантната черна комедия „Телефонът на мъртвеца“ от Сара Рул.

 

 

 

 

Тази необичайна история за самотата и любовта, която изследва възможностите на съвременните технологии през дигиталната епоха да свързват и разделят хората, впечатлява с режисьорската интерпретация на Петър Денчев, сценографията на Петър Митев и музиката на Христо Намлиев. Катарзисни би било най-точното определение за превъплъщенията на Симеон Лютаков и Биляна Стоева в главните роли, също и на Веселина Михалкова, която за своята героиня Г-жа Готлиб бе удостоена с Награда ВАРНА. Участват още Милена Кънева, Николай Божков и Полина Недкова. Видеозаписът е направен по време на премиерния спектакъл на 21 март 2018 г.  

Широка популярност в социалните мрежи придоби online проектът „Театърът чете от вкъщи“ на Варненския драматичен театър, в който вече представиха свои любими автори Стоян Радев, Веселина Михалкова, Ивайло Иванов, Биляна Петринска, Георги Михалков, Лидия Инджова. А на 20 март ще четат семейно, той и тя. Той е артист, роден в града на Тодор Колев, но отдал целия си творчески потенциал на морската столица. Освен актьор, той е цигулар, поет, певец, съпруг, баща, дядо, общественик... Жокер - дебютът му е орисан от партньорството с голямата актриса Грациела Бъчварова в "Салют, динозаври". Вторият четец е съпруга на първия. Тя е психолог и кариерен консултант с пролетното име Цвета. Кои са техните любими четива, ще разберете в „Театърът чете от вкъщи“.

 

Съхранете духа и здравето си, останете у дома и споделете с нас любовта към изкуството!

 

Следете ни в YouTube Drama&Opera Varna,  страниците на Драматичен театър "Стоян Бъчваров" и Държавна опера Варна / State Opera Varna и събитието @Споделени представления.

 

 

TOP