<a href=ВИЖТЕ АФИША НИ!
ОЧАКВАМЕ ВИ." />
<a href=Разгледайте програмата
Купете билети онлайн" />
ОПЕРА, ОПЕРЕТА,<br>БАЛЕТ, КОНЦЕРТИ

ОПЕРА, ОПЕРЕТА,
БАЛЕТ, КОНЦЕРТИ

ИЗБЕРЕТЕ ОТ РЕПЕРТОАРА НИ

ИЗБЕРЕТЕ ОТ РЕПЕРТОАРА НИ

ПРОФЕСИОНАЛНИ СПЕКТАКЛИ ОТ ВСИЧКИ МУЗИКАЛНИ ЖАНРОВЕ

Искате ли да получавате новини от нас - за премиери, промоции и др.?

НОВИНИ > ДЪРЖАВНА ОПЕРА - ВАРНА:

АКТУАЛНО ЗА НАС

ВИЖТЕ ВСИЧКИ НОВИНИ -
 • Концерт „Белкантовите гласове“ ще поднесе арии и ансамбли от шедьоври на италианската опера на 15 септември
  14 Септември 2020 by MIro, in Актуални новини
  Концерт „Белкантовите гласове“ ще поднесе арии и ансамбли от шедьоври на италианската опера на 15 септември
  Елегантен концерт ще изкуши ценителите на оперното изкуство във Варна на 15 септември от 20:00 на...
  Read More +
 • Испанският режисьор Игнаси Кристиа поставя операта „Бал с маски“ във Варна. Премиерата е на 10 септември в Летния театър
  08 Септември 2020 by MIro, in Актуални новини
  Испанският режисьор Игнаси Кристиа поставя операта „Бал с маски“ във Варна. Премиерата е на 10 септември в Летния театър
  Популярният в артистичните среди на Европа гост е режисьор и сценограф на най-новата постановка...
  Read More +
 • 04 Септември 2020 by MIro, in Актуални новини
  "Парижката Света Богородица" тази вечер на Летния театър след дъжда
  Прогнозата е дъждът да спре до 19 ч. Варненската опера ще представи мюзикъла, който стана супер...
  Read More +
АФИШ
Научете повече +

АФИШ

Заповядайте в операта >> Изберете спектакъл от афиша ни за месеца >> опера, оперета, балет, концерти

ПРОМОЦИИ
Научете повече +

ПРОМОЦИИ

Възползвайте се от специалните ни предложения, отстъпки и промоционални пакети >>

ЦЕНИ НА БИЛЕТИ
Научете повече +

ЦЕНИ НА БИЛЕТИ

Билетите за спектаклите на Държавна опера - Варна струват 6, 10, 15, 20 или 30 лв. Цената на билета зависи от мястото в залата (партер, 1-ви, 2-ри балкон) и конкретния спектакъл.

СУПЕРПРОДУКЦИЯТА „НАБУКО“ В СТРАСТНАТА СЕДМИЦА

 

 

16 април 2020, 19.00, streaming от Брюксел. Следете YouTube канала на ТМПЦ (DRAMA&OPERA VARNA) на адрес: https://www.youtube.com/watch?v=bbeO_dNobE0, facebook страницата @Държавна опера Варна / State Opera Varna и facebook събитието @Споделени представления

 

 

На 16 април 2020, 19.00, Театрално-музикален продуцентски център Варна ще поднесе на почитателите на оперното изкуство streaming на суперпродукцията „Набуко“ от Верди, с която на 21 декември 2018 година Държавна опера Варна спечели овациите на 5 000 зрители в най-голямата зала на Брюксел Forest National. Това е първият международен гастрол, който екипът на оперния театър включва в своите „Споделени представления“. Видеозаписът с няколко камери дава възможност постановката да се проследи в детайли.

 

 

Сценичната версия на „Набуко“ изненадва с оригиналността и размаха, с които международният постановъчен екип интерпретира тази творба, предопределила композиторския стил и донесла първото голямо признание на Верди (1842).

Съвремененният прочит на известния белгийски режисьор Жан Франсоа Донт, визията на „перфектния дизайнер“, както наричат космополитния сценограф Дан Потра, и професионализма на Маестро Борислав Иванов, познат с изкуството си на 3 континента, отреждат на тази постановка на „Набуко“ специално място в най-новата история на Варненската опера. Заслуга за това има и великолепният солистичен състав: Венцеслав Анастасов в ролята на царя на Вавилон Набуко (Навуходоносор); Димитринка Райчева в ролята на по-голямата дъщеря на Набуко Абигайл; Ивайло Джуров като юдейския свещеник Закария; Георги Султанов в ролята на Измаел, сина на царя на Йерусалим; Саня Анастасия от Белград като Фенена, по-малката дъщеря на Набуко; Илина Михайлова в ролята на Ана, сестрата на Захария; Христо Ганевски като вавилонския войник Абдало; Гео Чобанов като Жреца на Баал.

Оркестърът и хорът на Варненската опера, подкрепен с хорови артисти от София и Пловдив, придават мощно звучене на оперния епос, пресъздаващ драматичните събития около нашествието на Вавилон в Юдея 5 века преди Христа. Алюзията със стремежа за национално обединение на италианците през XIX век и борбата срещу владичеството на Хабсбургите, особено силна в „Хора на поробените евреи“, превръща „Va pensiero“ във втори национален химн на Италия. Хорът на поробените евреи, с неговото магнетично послание „Летете, мисли мои, на златни криле“, открива новия сезон на Ла Скала след Втората световна война, изпраща тленните останки на великия композитор, неслучайно наричан „Маестро на революцията“, звучи в третата част на „Кръстникът“ на режисьора Франсис Форд Копола и несъмнено е една от най-популярните оперни мелодии на всички времена.  

В Страстната седмица преди Великден „Набуко“ ни дава пореден повод за разсъждение над съдбовните житейски избори, които либретото на Темистокле Солера и музиката на младия Верди драматично преплитат между властта, любовта, ревността, отчаянието, разкаянието, прошката, освобождението, спасението... Яркото пресъздаване на темата за спасението, което надхвърля отделния персонаж и го обвързва с общността, е едно от многото непреходни достойнства на „Набуко“.

 

Цени за оперни, балетни спектакли и концерти

Предлагаме различни цени на билетите според мястото в залата, конкретния спектакъл, както и за за ученици, пенсионери, групови посещения, образователни и детски спектакли...
Научете повече +

отстъпки

отстъпки

Важат за ученици, пенсионери, фамилни и групови посещения (от над 10 човека). Обадете ни се на тел. 052 650 666 и 052 66 50 22 за договаряне на отстъпки.

абонаменти

абонаменти

С VIP Card ползвате от 20 % до 50 % отстъпка от цената на билета за спектакли на Държавна опера – Варна и Драматичен театър "Ст. Бъчваров" - Варна.

купете билети on-line

купете билети on-line

Ползвайте MULTINET CARD през сайта www.bgbileti.com. Купете билети от сайта www.grabo.bg и ползвайте специални отстъпки!

TOP