73-ти<br>ТВОРЧЕСКИ<br>СЕЗОН

73-ти
ТВОРЧЕСКИ
СЕЗОН

ВИЖТЕ АФИША НИ

ВИЖТЕ АФИША НИ

ОЧАКВАМЕ ВИ!

ЗАПОВЯДАЙТЕ В ИЗЦЯЛО<br>ОБНОВЕНАТА НИ СГРАДА

ЗАПОВЯДАЙТЕ В ИЗЦЯЛО
ОБНОВЕНАТА НИ СГРАДА

КУПЕТЕ БИЛЕТИ И VIP КАРТИ

КУПЕТЕ БИЛЕТИ И VIP КАРТИ

ЗА ОТСТЪПКА ДО -50%; ОТСТЪПКИ ЗА СЕМЕЙНИ, ГРУПОВИ ПОСЕЩЕНИЯ, ЗА ПЕНСИОНЕРИ И УЧЕНИЦИ

ОПЕРА, ОПЕРЕТА,<br>БАЛЕТ, КОНЦЕРТИ

ОПЕРА, ОПЕРЕТА,
БАЛЕТ, КОНЦЕРТИ

ИЗБЕРЕТЕ ОТ РЕПЕРТОАРА НИ

ИЗБЕРЕТЕ ОТ РЕПЕРТОАРА НИ

ПРОФЕСИОНАЛНИ СПЕКТАКЛИ ОТ ВСИЧКИ МУЗИКАЛНИ ЖАНРОВЕ

КУПЕТЕ<br>VIP КАРТА

КУПЕТЕ
VIP КАРТА

ЗА ОТСТЪПКА ОТ ЦЕНАТА НА БИЛЕТА

до -50%

Искате ли да получавате новини от нас - за премиери, промоции и др.?

НОВИНИ > ДЪРЖАВНА ОПЕРА - ВАРНА:

АКТУАЛНО ЗА НАС

ВИЖТЕ ВСИЧКИ НОВИНИ -
 • „КНЯЗ ИГОР“ В „СПОДЕЛЕНИ ПРЕДСТАВЛЕНИЯ“
  31 Март 2020 by Admin opera, in Актуални новини
  „КНЯЗ ИГОР“ В „СПОДЕЛЕНИ ПРЕДСТАВЛЕНИЯ“
  2 април 2020, 19.00, Театър Опера Варна, Държавна опера Варна / State Opera Varna и фейсбук...
  Read More +
 • БАЛЕТЪТ „ПЕПЕЛЯШКА“ В „СПОДЕЛЕНИ ПРЕДСТАВЛЕНИЯ“
  23 Март 2020 by Admin opera, in Актуални новини
  БАЛЕТЪТ „ПЕПЕЛЯШКА“ В „СПОДЕЛЕНИ ПРЕДСТАВЛЕНИЯ“
  26 март 2020 година, В online платформата на Театрално-музикален продуцентски център Варна...
  Read More +
 • ТЕАТРАЛНО-МУЗИКАЛЕН ПРОДУЦЕНТСКИ ЦЕНТЪР ВАРНА СЕ ПРЕНЕСЕ ВЪВ ВИРТУАЛНОТО ПРОСТРАНСТВО
  20 Март 2020 by Admin opera, in Актуални новини
  ТЕАТРАЛНО-МУЗИКАЛЕН ПРОДУЦЕНТСКИ ЦЕНТЪР ВАРНА СЕ ПРЕНЕСЕ ВЪВ ВИРТУАЛНОТО ПРОСТРАНСТВО
  С призив да запазим нормалния си ритъм на живот в условията на криза и с мисъл за публиката,...
  Read More +
АФИШ
Научете повече +

АФИШ

Заповядайте в операта >> Изберете спектакъл от афиша ни за месеца >> опера, оперета, балет, концерти

ПРОМОЦИИ
Научете повече +

ПРОМОЦИИ

Възползвайте се от специалните ни предложения, отстъпки и промоционални пакети >>

ЦЕНИ НА БИЛЕТИ
Научете повече +

ЦЕНИ НА БИЛЕТИ

Билетите за спектаклите на Държавна опера - Варна струват 6, 10, 15, 20 или 30 лв. Цената на билета зависи от мястото в залата (партер, 1-ви, 2-ри балкон) и конкретния спектакъл.

Магически вибрации

 

28 февруари, 19.00, Основна сцена

 

Симфоничен концерт с именити творци от Италия, които гастролират за пръв път в България. Диригент Витторио Паризи. Солисти Массимо Макри – виолончело и Амадео Салвато – пиано. Оркестър на Държавна опера Варна.

 

Програма: Р. Шуман - Симфония №4; Й. Хайдн - Концерт за виолончело и оркестър в до мажор; Ф. Шопен - Концерт за пиано и оркестър №1; Р. Вагнер - Увертюра „Танхойзер“. Оркестър на Държавна опера Варна с концертмайстор Анна Фурнаджиева.

 

ВИТТОРИО ПАРИЗИ завършва Миланската консерватория, след което се усъвършенства в майсторските класове на Terence Lovett и George Hurst в Англия, той е единствения италиански ученик на известния руски диригент Кирил Кондрашин. Диригентската му кариера е свързана с театрите „Петрузели” (Бари), Teatro dell’Opera (Рим), Сан Карло (Неапол), La Fenice (Венеция), Piccola Scala (Милано), Радио оркестъра на RAI и други. В репертоара си има произведения от барока до съвременната музика.
Витторио Паризи е първи диригент на „Оrchestra dell’Angelicum” в Милано, на „I Solisti Aquilani”, както и на „Dèdalo Ensemble”, известен с изпълнения на композиции от XX век. От 1997 г. е директор на катедрата по композиция в Миланската Консерватория. Той участва в много конкурси и майсторски класове в Италия, Австралия, Албания, фестивали в САЩ, Канада, Германия, Франция, Швейцария, Полша, Турция, Словакия, Холандия, Унгария, Казахстан, Румъния и др. Дирижирал е концерт в присъствието на Негово Светейшество папа Йоан Павел II. Дирижирал е много световни премиери на произведения от съвременни композитори, има многобройни записи, на живо и в студио за Naxos, Dynamic, Bongiovanni, Nuova Era, Stradivarius и много други.

 

Виолончелистът МАССИМО МАКРИ започва музикалното си обучение в Консерватория „S. Cecilia”, в последствие учи както в Италия, така и в Германия. Удостоен е с награди в много конкурси и постига „Cimento D'oro” за класическа музика. Свири като първо виолончело в оркестри като Арена ди Верона, Раи ди Милано, Раи ди Рома, свири в Тенерифе, Барселона, Мюнхен, Filarmonica della Scala, той е първо виолончело на Orchestra Sinfonica Nazionale della Rai. Свирил е с едни от най-известните диригенти, записал е няколко концерта за RAI и има богата дискография. Массимо Макри провежда майсторски класове в Италия, Бразилия, Аржентина, Испания и Япония.
Самият Ростропович казва за него: „Познавам и обичам фантастичния виолончелист Масимо Макри, който притежава изключителни качества: дълбока музикалност, изключително красив звук и отлична техника. Той притежава всички дарби, за да заеме място, достойно за най-висока похвала сред солистите виолончелисти“.

 

АМАДЕО САЛВАТО се радва на кариера като солов изпълнител, камерен и акомпаниращ музикант, партниращ на много различни инструменталисти и певци. Започва клавирното си обучение на 5-годишна възраст и завършва с пълно отличие Консерваторията „S. Pietro a Majella” в Неапол. Продължава да се усъвършенства в лятната академия на Мицартеум в Залцбург, като в същото време получава стипендии и награди в различни конкурси за пиано. Интензивната му концертна дейност го отвежда в страни като Австрия, Германия, Франция, Испания, Англия, Източна Европа, Русия, Япония и Южна Америка. Салвато е официален пианист на няколко фестивала за камерна музика. От 2010 г. до днес е репетитор в „Scuola dell'Opera del Teatro Comunale” в Болоня. През тези години провежда и майсторски класове с репертоар на Верди в сътрудничество с „Concorso Voci Verdiane и Festival Verdi” в Парма, освен това е репетитор в Оперния театър на Руан (Нормандия), Teatro Ponchielli в Кремона, Teatro Comunale в Болоня.

 

Цени за оперни, балетни спектакли и концерти

Предлагаме различни цени на билетите според мястото в залата, конкретния спектакъл, както и за за ученици, пенсионери, групови посещения, образователни и детски спектакли...
Научете повече +

отстъпки

отстъпки

Важат за ученици, пенсионери, фамилни и групови посещения (от над 10 човека). Обадете ни се на тел. 052 650 666 и 052 66 50 22 за договаряне на отстъпки.

абонаменти

абонаменти

С VIP Card ползвате от 20 % до 50 % отстъпка от цената на билета за спектакли на Държавна опера – Варна и Драматичен театър "Ст. Бъчваров" - Варна.

купете билети on-line

купете билети on-line

Ползвайте MULTINET CARD през сайта www.bgbileti.com. Купете билети от сайта www.grabo.bg и ползвайте специални отстъпки!

TOP